میوه خشک چیست + موارد مصرف آن
میوه خشک از میوه های تازه تهیه می شود به طوری که در طی فرایندی میوه های تازه را با استفاده از گرما و حرارت خشک می کنند که در طی این فرایند تمام آب موجود در خود و رطوبتی که دارند را از دست می دهند اما همچنان طعم، مزه و خواص مفید خودشان را حفظ می کنند و شما می توانید به همان اندازه ای که از میوه های تازه ویتامین و مواد مغذی جذب می کردید از میوه خشک ها هم به همان اندازه ویتامین بدست آورید.
استفاده از میوه خشک ها به عنوان یک میان وعده علاوه بر طعم و مزه بی نظیری که دارد می تواند در درمان و جلوگیری بسیاری از بیماری ها به شما کمک کند.
یکی از ویژگی های خوبی که خشک کردن میوه ها دارند این است که می توان از آن در مدت زمان بیشتری نسبت به میوه های تازه نگهداری کرد چرا که میوه های تازه به علت آب فراوانی که در خود دارند خیلی زود خراب می شوند اما میوه خشک ها چون تمام آب و رطوبت خود را از دست داده اند ماندگاری بالاتری هم پیدا کرده اند.
از این رو در ادامه ی این مطلب همراه ما باشید تا شما را با روش ها و نحوه تهیه میوه خشک آشنا کنیم.
روش های خشک کردن میوه
لازم است که بدانید میوه ها را به روش های مختلفی می توان خشک کرد که در ادامه هر کدام از آن ها را مورد بررسی قرار می دهیم.
- در روش سنتی یا همان خانگی راحت ترین و بی دردسر ترین راهی که می توانید برای خشک کردن میوه از آن استفاده کنید نور خورشید می باشد.به طوری که در ابتدا میوه های دلخواه خود را که می خوهید تبدیل به میوه خشکشان کنید انتخاب کرده سپس به خوبی آن ها را شسته و به تکه های کوچک و نازکی برششان زده.سپس میوه های خرد شده را در یک سینی بزرگ با فاصله از هم بچینید و در نور آفتاب قرارشان دهید ، لازم است که هر چند وقت 1 بار میوه ها را زیر و رو کنید تا همه ی قسمت های آن به خوبی خشک شود ، همچنین توصیه می شود برای این که حشرات به میوه خشک هایتان آسیبی نرسانند روی سینی را با یک پارچه نازک بپوشانید.در این روش 1 الی 2 هفته بسته به نوع میوه ای که انتخاب کرده اید میوه خشک هایتان آماده است و می توانید بعد از خشک شدن ، آن ها را در بسته بندی های مناسب و در جاهای خشک و خنک نگهداری کنید.
نکته:علاوه بر این ها یکی از مزیت های خوبی که خشک کردن میوه ها با روش نور خورشید دارد این است که میوه ها به طبیعی ترین حالت و بدون این که مواد نگهدارنده و یا افزودنی های خاصی به آن ها اضافه شود خشک می شوند که این مزیت باعث حفظ اورگانیک بودن میوه خشک ها می شود.
لازم است که بدانید خشک کردن میوه ها با نور آفتاب باعث می شود که میوه ها کمی رنگ خود را از دست بدهند و تیره تر شود که عده ای این مسئله را نامرغوبی و کیفیت پایین میوه خشک می دانند در صورتی که چنین طرز فکری صحیح نیست و اگر که میوه خشک هایی را دیدید که رنگ های خوش رنگ و پر رنگی داشتند مطمئن باشید که از رنگ ها و افزودنی های خوراکی در آن ها استفاده کرده اند.
- از دیگر روش هایی که می توان میوه ها را خشک کرد استفاده از دستگاه های مخصوص میوه خشک کن و یا دستگاه هایی مثل ماکروویو، فر و… می باشد.شما عزیزان همانند روش اول در ابتدا باید میوه دلخواه خود را انتخاب کرده ، شسته و به قطعه های کوچکی برش زنید.سپس بر روی سینی دستگاه میوه خشک کن ، ماکروویو و یا فر کاغذ روغنی قرار دهید تا میوه ها به سینی نچسبند و بعد از آن میوه های برش زده را بر روی سینی بچینید.
5 نوع پرطرفدار میوه خشک+ خواص آن ها
-
میوه خشک آلبالو
- کمک به درمان سنگ مثانه
- بهبود عملکرد صفرا
- کمک به درمان بیماری نقرص
- مناسب برای افرادی که ورم معده و یا کلیه دارند.
- سرشار از ویتامین آ، ب، کلسیم، آهن، پتاسیم و…
- تصفیه کننده خون
- تنظیم فشار خون
- تامین مواد معدنی بدن
-
میوه خشک توت
- سرشار از مواد معدنی و آنتی اکسیدان
- کمک به کاهش فشار خون
- جلوگیری از مبتلا شدن به بیماری های قلبی
- کمک به سلامت پوست (جوانسازی)
- کمک به سلامت دستگاه گوارش
- کاهش قند خون
- جلوگیری از مبتلا شدن به دیابت
- فیبر موجود در توت باعث ایجاد حس سیری می کند (مناسب برای افرادی که اضافه وزن دارند)
- کمک به بهتر هضم شدن غذا
-
میوه خشک سیب
- شادابی پوست
- تنظیم فشار خون
- سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن
- کمک به سلامت لثه ها
- مناسب برای افرادی که دردهای مفصلی دارند.
- مناسب برای افرادی که به بیماری نقرص دچار هستند.
- کمک به تقویت مغز
- افزایش آرامش
-
میوه خشک هلو
- برای پوست و جوان سازی آن بسیار مفید است.
- ویتامین سی موجود در هلو باعث جلوگیری از بیماری هایی مثل سرما خوردگی و گلو درد می شود.
- کلاژن سازی
- تقویت سیستم ایمنی بدن
- مناسب برای خانوم های باردار و کمک به رشد بهتر جنین
- مناسب برایافرادی که به بیماری دیابت مبتلا هستند.
- تاثیرات مثبت بر روی سیستم عصبی بدن
-
میوه خشک انجیر
- کمک به زیبایی و سلامت پوست
- دارای خاصیت ضد سرطانی
- کمک به تقویت حافظه ، کمک به سلامت مغز و اعصاب به خصوص در سالمندان
- کمک به استحکام استخوان ها
- کمک به رشد بهتر ناخن ها
- کمک به پاکسازی روده
- درمان یبوست
کالری میوه ها بعد از خشک شدنشان
همانطور که خیلی از شماها می دانید کالری که از میوه های تازه دریافت می کنید کالری سالمی است به طوری که به همان میزانی که کالری جذب می کنید ویتامین ها و مواد مغذی مفیدی که برای سلامتی بدن بسیار مهم هستند را هم جذب می کنید.
اما این نکته را باید توجه داشته باشید که میوه های خشک به دلیل این که در هنگام خشک شدن آب موجود در خود را از دست داده اند حجم و اندازه میوه ها کوچک تر شده و تمام کالری و قندی که در میوه های تازه وجود داشته حالا در حجم کوچکی از میوه خشک انباشته شده است به همین دلیل نباید این طرز فکر را داشته باشید چون حجم میوه ها کوچک تر شده است کالری میوه ها هم کمتر شده است و بخواهید مقدار بیشتری از میوه خشک استفاده کنید.
حالا چرا می گوییم این طرز فکر اشتباه است ؟ چون میوه ها با فرایند خشک شدن همانطور که گفتیم تمام رطوبت و آب خود را از دست می دهند در نتیجه تمام قند و کالری در یک حجم کوچک انباشته می شود که کالری بیشتری هم به نسبت میوه های تازه دارند از این رو به هیچ عنوان در مصرف میوه خشک ها زیاده روی نکنید به خصوص افرادی که اضافه وزن دارند و افرادی که به بیماری دیابت و بیماری های قلبی دچار هستند.
میزان کالری بعضی از میوه ها قبل و بعد از خشک شدن:
- کالری 2 فنجان زرد آلو برابر است با 1 فنجان زرد آلو خشک شده
- کالری 5 فنجان سیب تازه برابر است با 1 فنجان سیب خشک شده
- کالری 2 فنجان آلو تازه برابر است با 1 فنجان آلو خشک شده
کاربرد و موارد مصرف میوه خشک ها
میوه خشک می تواند یک میان وعده سالم و خوشمزه و در عین حال سبک برای افرادی که کوهنورد و یا طبیعت گرد هستند و امکان حمل بار سنگین را ندارند باشد چه بسا که میوه خشک ها انرژی آن ها را هم تامین می کند.
همچنین کسانی که شاغل هستند و یا به مدرسه می روند هم به راحتی می توانند میوه خشک ها را به محیط کار و درسی خود ببرند و روزانه از ویتامین ها و مواد معدنی موجود در میوه ها بهره مند شوند بدون این که نیاز باشد انواع مختلفی از میوه های تازه را که وزن سنگینی هم دارند با خود ببرند.
علاوه بر این ها شما می توانید با استفاده از تزیین میوه خشک ها برای مهمانی ها و جشن های خود از مهمانان خود پذیرایی کنید و جلوه ی خاصی را به مهمانی های خود ببخشید.
مناسب ترین مکان برای نگهداری از میوه خشک ها
از آن جایی که میوه خشک ها هیچ گونه رطوبت و آبی درون خودشان ندارند به سرعت می توانند رطوبت محیط را جذب کنند که این جذب رطوبت می تواند باعث خراب شدن و کپک زدن آن ها شود.
از این رو میوه های خشک را برای این که ماندگاری بیشتری داشته باشند و از شر حشرات هم در امان باشند باید در محیط های خنک ، خشک و به دور از رطوبت و در بسته بندی های استاندارد و مناسب ( ظرف ها ی شیشه ای در بسته ) نگهداری کنید.
سوالات پر تکرار
-
آیا مصرف میوه خشک برای بدن ضرر دارد؟
مصرف میوه خشک اگر با رعایت یک سری از اصول و با حفظ اورگانیک بودن آن تهیه شود به هیچ عنوان برای بدن ضرر ندارد اما در مواقعی بسیاری از فروشندگان برای این که رنگ میوه خشک های خود را زیباتر کنند و مشتری بیشتری جذب کنند از برخی از مواد نگهدارنده ، شیرین کننده و رنگ های خوراکی که سولفید دارند استفاده می کنند که شیرینی بیش از اندازه و مواد های نگهدارنده سولفید دار برای افرادی که به بیماری های قلبی و دیابتی دچار هستند اصلا مناسب نیستند و می تواند در بسیاری از افراد ایجاد حساسیت کند.
-
آیا میوه خشک ها چاق کننده هستند؟
لازم است که بدانید اگر که در مصرف هر مواد غذایی و خوراکی زیاده روی کنید مطمئنا به مرور باعث چاقی می شود که میوه خشک هم از این قضیه مستثنی نیست از این رو در مصرف میوه خشک زیاده روی نکنید و روزانه به مقدار معین و مشخصی از آن استفاده کنید چه بسا که اگر طبق رژیم غذایی از میوه خشک ها استفاده کنید فیبر موجود در آن ها حس سیری را در شما ایجاد می کند و در نتیجه به کاهش وزنتان هم کمک می کند.
جمع بندی
در این مقاله تلاش کردیم که شما را با میوه خشک و نکاتی که در رابطه با آن لازم بود بدانید آشنا کنیم همچنین اگر که به دنبال خرید میوه خشکی با کیفیت و اورگانیک هستید می توانید به فروشگاه اینترنتی ما (هانی کام) مراجعه کنید و با خیالی راحت از بابت بهداشت و کیفیت ،میوه خشک مورد نظر خود را سفارش داده و در سایت ثبت کنید.
مواردی که شاید با آن ها آشنایی نداشته باشید:
- ali
- خرداد 21, 1401
- 921 بازدید